Verkkotunnukset

Rekisteröityä paras verkkotunnus sinun webisvua sivuston

Verkkotunnukset

Verkkotunnus eli domain on yksilöllinen osoitteesi internetissä. Saat meiltä kotimaiset .fi-domainit sekä suosituimmat kansainväliset verkkotunnukset. Verkkotunnuksen rekisteröinti ja voimassaolo edellyttää, että verkkotunnukseen on liitetty nimipalvelimet (DNS) sisältävä palvelu. Tilauksessa tarjotut palvelut sisältävät vaaditut nimipalvelut.

Verkkotunnus rekisteröinti
Automatisoidun järjestelmämme ansiosta tilaamasi verkkotunnus rekisteröidään välittömästi maksun jälkeen. Näin kukaan muu ei ehdi hakea samaa verkkotunnuksia.
Huomaa tilatessasi että sinun tulee valita verkkotunnukselle myös wehotelli palvelua.

Verkkotunnuksen uusiminen
Verkkotunnus on voimassa 1, 3 tai 5 vuotta. Uusiminen ei kuulu sopimukseemme. Voit uusia domainin helposti 2kk ennen verkkotunnuksen vanhenemista automatisoidun järjestelmämme lähetä huomautus viestia.

Verkkotunnuksen siirtäminen
Kansainvälisissä com/net/org -verkkotunnuksissa siirtoon menee aina vähintään 5 vuorokautta. Tämä on minimiaika ja yleisimmin siirto vie optimitilanteessa noin viikon. Siirrot eivät onnistu jos verkkotunnuksen nykyinen hallinnoija ei hyväksy siirtoa viiden (5) päivän siirtoajan kuluessa. Siirroissa tarvitaan verkkotunnuksen siirtoavain (EPP Auth Code) ja siirtolukitus ei saa olla aktivoituna.
FI-verkkotunnukset siirtyvät yleensä vuorokaudessa, siirto tapahtuu aina vastaanottavan välittäjän toimesta ja siihen tarvitaan vanhalta välittäjältä saatava siirtoavain.

Verkkotunnusparkki
Parkkipalvelu mahdollistaa verkkotunnuksen varaamisen myöhempää käyttöä varten. Tilanteissa joissa kotisivutilalle ei vielä ole tarvetta, mutta verkkotunnuksen varauksella on kiire, on parkkipalvelu täydellinen vaihtoehto. Parkkipalveluun voitte siirtää myös vanhan verkkotunnuksen, jolloin tarpeettoman sivuston kustannukset pysyvät pienenä, mutta verkkotunnus pysyy nimissänne. Kerran menetettyä verkkotunnusta voi olla hankalaa, kallista tai mahdotonta saada takaisin.

DynDns palvelu
Usein poissa kotoa ollessa tulee tarve ottaa yhteys omaan kotikoneeseen SSH -tai VNC-yhteydellä, mutta usein tämä on hankalaa, koska usein miten kotitalouksiin tulvevissa laajakaistoissa on dynaaminen ip-osoite, joka vaihtuu aina aika ajoin. Tämä voidaan kiertää käyttämällä jotain Dynaamista DNS-palvelua. Idea on siinä, että kone tarkistaa tietyin väliajoin onko koneen ip-osoite vaihtunut, jos on niin silloin päivitetään uusi osoite palveluntarjoajan palvelimelle, joka taas ohjaa sen osoitteen johonkin helpommin muistettavaan domain-nimeen.

Verkkotunnuspalvelu:

Verkkotunnus rekisteröinti

Verkkotunnuksen uusiminen

Verkkotunnuksen siirtäminen

Verkkotunnusparkki
Verkkotunnus rekisteröinti meidän kautta on helppoa.

Automatisoidun järjestelmämme ansiosta tilaamasi verkkotunnus rekisteröidään välittömästi maksun jälkeen. Yhteen webhotelli-pakettiin voi liittää useamman verkkotunnuksen.

Palvelussamme voit hallita CNAME, MX, SRV, ja TXT tietueita. Voit esimerkiksi lisätä Googlen CNAME-tietueen, jonka avulla Google voi verifioida verkkotunnuksesi. Voit myös muuttaa MX-tietueiksi Googlen sähköpostipalvelimet.Verkkotunnus valinta

Hyvä verkkotunnus on perusta internet-liiketoiminnalle, blogille, kotisivuille ja verkkokaupalle.


Verkkotunnus hallinta

Asiakassivuillamme voi muuttaa verkkotunnuksen nimipalvelimia, yhteystietoja.


Verkkotunnus välittäjä

Olemme virallinen verkkotunnus (domain) välittäjä eli rekisteröijä .fi ja .tr domaineille.


Yläinen TLDs

Alkuperäinen TLD valinta

Vuosi Hinta Näkyy

Maakohtaiset TLDs

Täydellinen yhteisöjen

Vuosi Hinta Näkyy

Uusi TLDs

Nimi kertoo kaiken

Vuosi Hinta Näkyy

Usein Kysytyt Kysymykset

Voit helpottaa tietoisen päätöksen, olemme laatinut luettelon usein kysytyistä kysymyksistä, jotka liittyvät tuotteiden ja palvelujen mainittu tällä sivulla.

Jos et löydä vastausta kysymykseesi tai jos haluat lisätietoja, ota rohkeasti yhteyttä milloin tahansa ja me mielellään auttaa sinua.

Lähettää kysymyksiä
Fi-verkkotunnuksen käyttäjän vastuulla on tarkastaa nimi- ja tavaramerkkirekistereistä, ettei verkkotunnuksen merkitsemiselle ole estettä. Tiedot ovat saatavilla julkisissa verkkopalveluissa. Viestintäviraston sivuilta löytyvien linkkien kautta osoitteessa: https://www.viestintavirasto.fi/fiverkkotunnus/fi-verkkotunnuksenhankkiminen/lainmukaisuudenvarmistaminen.html
1. Verkkotunnuksen omistajalta tarvitaan Nida Verkkopalvelulla rekisteröityminen jonka saa tehtyä osoitteessa
2. Lisäksi tarvitsette verkkotunnuksen Välittäjän vaihtoavaimen jonka saatte viestintävirastolta, tässä tiedotteessa on yhteystiedot viestintävirastoon : https://www.viestintavirasto.fi/asioikanssamme/yhteydenotto/fi-verkkotunnukset.html
3. Kun molemmat asiat on suoritettuna (avain sekä rekisteröityminen) niin laita meille vielä sähköpostia (ftp@nida.fi) jossa tuo verkkotunnuksen nimi sekä sen avain ja lisäksi se Nida Verkkopalvelu profiilinne sähköpostiosoite jonne tuo verkkotunnus lisätään uusittavaksenne.
1. Pyydä nykyistä palveluntarjoajaasi poistamaan verkkotunnuksen lukitus
2. Pyydä toimittamaan verkkotunnuksen siirtoavain sekä hyväksymään tuleva verkkotunnuksen siirto.
3. Suorita verkkotunnukselle siirtotilaus, tilauksen yhteydessä tarvitset siirtoavaimen sekä valitse verkkotunnukselle myös palvelupaketti, saat tilauksen yhteydessä palvelun käyttöön tilapäiset käyttötunnukset.
4. Kun verkkotunnuksen siirtotilaus on tehty käynnistämme siirron tuolla ilmoittamallasi avaimella, nykyinen palveluntarjoajasi saa meiltä siirtopyynnön joka tulee hyväksyä.
5. Kun siirto on käynnistynyt se valmistuu 2-5 vuorokauden kuluessa, riippuen nykyisen palveluntarjoajan aktiivisuudesta asiaan
Uuden verkkotunnuksen voimassaoloaika on aina 12kk jakso, verkkotunnuksen voi myös tilata monessa tunnuksessa 1-5 vuodeksi kerrallaan, tämä vaihtelee verkkotunnus kohtaisesti.
Verkkotunnuksien sisältöä sekä käyttöä koskevat lait, asetukset, sekä standardit ovat monikirjavat. Internetin verkkotunnuksia hallinnoiva järjestö ICANN (lyhenne sanoista Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) sekä sadat eri verkkotunnus järjestöt ovat asettaneet sääntöjä jotka koskevat kaikkia verkkotunnuksien käyttäjiä.

Nida Verkkopalvelun yleisien verkkotunnusten käyttöehdot.