SSL-Sertifikaatti

SSL-sertifikaatti verkkokauppallesi ja kotisivuillesi

Milloin tarvitset SSL-varmennetta?

SSL-sertifikaatilla verkkokauppaan ja kotisivuun saadaan käyttöön salattu https-liikenne. Etuina SSL-sertifikaatista ovat salattu https-liikenne verkkokaupan asiakkaan ja verkkokaupan välillä. Muita hyötyjä ovat hakukoneiden parempi arvottaminen hakutuloksisssa nostaen https-sivuja hakutuloksissa ja siten se pienentää myös maksullisen hakumainonnan kuluja. Lukon kuvan osoiterivillä luo luotettavan näkymän asiakkaan sivustoon https-osoitteen lisäksi.


SSL-sertifikaatilla varsinaisessa maksuliikenteessä, tunnukset ja luottokorttinumerot ovat äärimmäisen tärkeä pitää väärinkäyttäjien tavoittamattomissa. Lähes poikkeuksetta kuitenkin, maksuliikennepalveluiden tarjoajat suojaavat yhteyden omissa palveluissaan jo automaattisesti, eikä luottokorttitietoja usein edes käsitellä verkkokaupan puolella. Tämä ei silti tarkoita etteikö muita asiakasta ja tilauksia koskevia tietoja tulisi silti suojata erikseen SSL-salauksella.


SSL Edut

Salaamalla verkkoasiointiin

Phishing hyökkäyksen esto

Asenna useille eri palvelimille

Parantaa SEO Score / Sijoitus

Extended Validation (EV) SSL-varmenteet

Extended Validation (EV) SSL-varmenteita käyttävät kaikenlaiset tahot kuten valtionhallinnon organisaatiot, yritykset, yhdistykset, säätiöt ja henkilöyhtiöt. Hakuprosessi kestää noin 10 päivää ja ne myönnetään vain kun hakijan oikeus sivustoon on vamistettu ja samalla myöntäjäauktoriteetti käy erittäin tarkasti läpi hakijaorganisaation. Extended Validation (EV) SSL-varmenteiden myöntämisperusteet on tarkasti linjattu EV-määrityksissä, jotka myöntäjäauktoriteetin tule käydä läpi ennen Extended Validation (EV) SSL-varmenteen myöntämistä:


Entiteetin laillinen, fyysinen ja toiminnallinen olemassaolo on tarkistettava
Entiteetin identiteetin on vastattava virallisia merkintöjä
Entiteetillä tule olla selkeä yksinoikeus sivustoon, joka EV-sertifikaatissa on haussa
Entiteetin on tullut varmasti tullut hyväksyä EV-varmenteen myöntäminen

Tämäntyyppinen SSL-varmenteita avulla kävijät näkevät yrityksen nimi osoiteriville.


1 Vuosi (EV) SSL-varmenteet 540€ (Vuosimaksu) Tila nyt
2 Vuotta (EV) SSL-varmenteet 1010 (Vuosimaksu) Tila nyt

Organization Validation (OV) SSL-varmenteet

Organization Validation (OV) SSL-sertifikaatit myönnetään vain kun sertifikaattiauktoriteetti omaa oikeuden hakemaansa verkko-osoitteeseen. Lisäksi myöntäjäauktoriteetti tutkii organisaation oikeellisuutta tietyllä tarkkuudella. OV-sertifikaatin saaneen organisaation tiedot näkyvät myös sertifioinnin osoituksena kun osoitekentän lukkoa klikataan. Tämä seikka on ostajalle ja nettisivulle selkeä lisäturva ja tae siitä, että käyttäjä on tekemisisää oikean tahon kanssa ao verkkosivua käyttäessään. OV-varmenteen haku kestää yleensä muutaman päivän, mutta jos kaikki dokumentaatio on heti valmiina ja se toimitetaan auktoriteetille heti haun yhteydessä, myöntäminen saattaa tapahtua jopa reilussa vuorokaudessa.


Verkkotunnus Validation (DV) SSL-varmenteet

Verkkotunnus Validation (DV) SSL-sertifikaatti myönnetään kun myöntäjäauktoriteetti on tarkistanut hakijan oikeuden kyseiseen verkko-osoitteeseen. Minkäänlaista organisaation oikeellisuustarkistusta ei DV-sertifikaatin kyseessä ollessa tehdä eikä lukon yhteydessä siten siis ilmene organisaation tietoja sitä klikattaessa. Etuna DV-varmenteessa on sen nopea myöntö, sillä sen voi saada parhaimmillaan jopa noin varttitunnissa.


Wildcard-SSL-sertifikaatit ja normaalit SSL-sertifikaatit

Normaalit DV- ja EV-vaarmenteet suojaavat aina yhtä sivusto-osoitetta kerrallaan. Tällainen on esimerkiksi www.verkkotunnus.fi tai sama osoite ilman www-etuliitettä, verkkotunnus.fi. Niinsanotuilla wildcard-sertifikaateilla voidaan suojata yksi päädomain ja useita alidomaineja, esimerkiksi verkkotunnus.fi ja online.verkkotunnus.fi sekä mail.verkkotunnus.fi tai imap.verkkotunnus.fi. Yleensä alidomaineja voi olla rajaton määrä wildcard-SSL-varmenteilla toimittaessa. Lisäksi on saatavilla monidomain-varmenteita, joilla yhden varmenteen avulla voidaan suojat useita verkko-osoitteita, kuten verkkotunnus25.fi, verkkotunnus30.fi ja verkkotunnus-abg.fi. Riippuen taas varmenteesta, jopa 100 eri varkko-osoitetta voidaan suojata yhdellä varmenteella.

EV SSL-sertifikaatit tarjoavat vahvin salaus käytettävissä ja avulla organisaatio takana sivuston esittää oman vahvistettua identiteettiä kävijöille.

SSL-varmenteet -EV -OV -DV -Wildcard

Ei vain ne paljon halvemmalla kuin Extended Validation luokitustodistukseen, standardi SSL-varmenteita tekee työtä turvatakseen arkaluontoisten tietojen ja antaa kävijöille luotettavan verkkonäkymän.

Suojaa arkaluonteisia käyttäjän tietoja

SSL salaa tiedonsiirron verkkosivuston ja vierailijoiden välillä, jotta kukaan ei pääse käsiksi verkkosivustollasi syötettyihin luottokorttitietoihin tai muihin luottamuksellisiin tietoihin.

Lisätään asiakkaan luottamusta

Nettipalveluiden käytön edellytyksenä on, että asiakas voi luottaa palvelun tarjoajaan. Muutamia keinoja lisätä turvallisuutta ja sen kokemusta ovat mm. suojatun yhteyden (SSL) käyttö.

Parantaa SEO tulokset

Hakukoneoptimointi tarkoittaa verkkosivuston optimoimista sekä sivuston käyttäjiä että hakukoneita (Google) varten. Käytännössä osuvampi nimi hakukoneoptimoinnille onkin Google-optimointi.

QuickSSL® Premium with DV

216.00€

Per Year
Verkkotunnus SSL
verkkotunnus.fi
$500,000 GeoSure® extended warranty
90 minuutin antamisesta
Ilmainen asennus

True BusinessID® with OV

460.00€

Per Year
Verkkokauppa SSL
verkkotunnus.fi
Extended warranty
10 pvm antamisesta
Ilmainen asennus

True BusinessID® with EV

540.00€

vuosi
Verkkotunnus SSL
verkkotunnus.fi
Extended warranty
10 pvm antamisesta
Ilmainen asennus

True BusinessID Wildcard

840.00€

Per Year
Verkkotunnus SSL
verkkotunnus.fi
Extended warranty
10 pvm antamisesta
Ilmainen asennus

Usein kysytyt kysymykset

Yleensä tulee varmenteen hankkiminen edullisemmaksi jos tilaus tehdään pidemmälle aikavälille. SSL varmenteen käyttäminen edellyttää, että verkkotunnuksellasi on oma IP-osoite.

Lähetä kysymyksiä
SSL-sertifikaatti on digitaalinen sertifikaatti, joka myönnetään domainille ja jonka myöntää sertifikaattien myöntäjä (eng. Certificate Authority). Saadaksesi SSL-sertifikaatin sinun ensin ostaa se ja sitten suorittaa sertifikaatin myöntäjän varmistusprosessi.
SSL-sertifikaatilla on 2 eri tehtävää:
1. Salaa kävijän selaimen ja sivustosi välillä siirrettävät tiedot.
2. Todistaa sivustosi aitouden kävijälle. Tekemällä nämä 2 asiaa SSL-sertifikaatti suojaa asiakkaitasi sekä lisää heidän luottamusta verkkoliiketoimintaasi kohtaan. Tämä on erityisen tärkeää, jos sivusto vaatii käyttäjiä kirjautumaan käyttäen salasanoja tai pyytää syöttämään arkaluonteisia tietoja kuten luottokorttitietoja.
SSL-sertifikaatit ovat yhteensopivia kaikkien yleisimpien selainten kanssa.
Sertifikaattien päivittäminen ei valitettavasti ole mahdollista tällä hetkellä. Voit kuitenkin hankkia uuden sertifikaatin ja asentaa sen samalle palvelimelle vanhan sertifikaatin tilalle.
SSL-sertifikaatti ei ole vaikea asentaa, mutta se vaatii useita yksinkertaisia toimenpiteitä. Yksityiskohtaiset ohjeet SSL-sertifikaatin asentamiseksi löydät ohjearkistostamme.